4 Temmuz 2019 Perşembe

Eyyübiye Oto Kiralama


Eyyübiye Oto Kiralama

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan Şanlıurfa ilimizin, ilk adı Urfa iken, kurtuluş savaşında düşmana karşı gösterdiği can siparane savunma ile düşmanı yok ettiğinden “Şanlı” kelimesini alarak “Şanlıurfa” olmuştur. Balıklıgöl, Eski Şehir, Göbeklitepe, Harran, Selahaddin Eyyubi Camii, Ulu Cami gibi turistik mekanları gezmek için Eyyübiye Oto Kiralama olarak Wincar Kiralık Araç 365 gün hizmete hazırdır.



Eyyübiye Oto Kiralama Firması

Şanlıurfamızı hem tatil hem de iş gezilerinizin daha konforlu, eğlenceli, güvenli geçmesi için Wincar Kiralık Araç olarak ilde bulunan Araç  Kiralama Firmalarından en uygunu Eyyübiye Oto Kiralama Firması olarak müşterilerimize en kaliteli ve güvenilir bir hizmet vermektedir.
Eyyübiye Oto Kiralama Ofisi

Araç Kiralama firmalarında, manuel ve otomatik kiralık araçlar bulunmaktadır. 
Eyyübiye Oto Kiralama, Wincar Rent A Car Firmamızın otoparkındaki araçlar kaskolu olup bütçenize ve kullanım seçeneğinize uygun aracı belirlemeniz sonrası Eyyübiye Oto Kiralama Ofisi yetkilimiz size olası ek talepler hakkında da bilgi vereceklerdir. Bunlar “Bebek Koltuğu, ek şoför vb. gibi” 
Araç seçmek sizden en uygun aracı sizlere sunmak bizden.

ŞANLIURFA KALESİ

Urfa Kalesi, kentin güneybatı kesiminde , Balıklıgöl’ün güneyindeki Damlacık dağının kuzey eteğinde bulunan tepe üzerindedir. Kale iç kale ve dış kale (surlar) olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Kalede Bizans ve İslam dönemine ilişkin kalıntılar bulunmaktadır. Bugün kalenin içerisinde iki sütun bulunmaktadır. Bu sütunların yükseklikleri 17.25 metre, çevresi ise 4.60 metredir. Doğu yönünde bulunan sütun üzerinde Süryanice yazılar bulunuyor. Bu yazılarda şöyle yazıyor: “Ben askeri komutan Barşamaş’ın oğlu Aftuha. Bu sütunu ve üzerindeki heykeli başbakan Manu kızı kral Manu eşi, hanımefendim ve velinimetim kraliçe Şalmeth için yaptım.”
Yazılarda adı geçen Manu, M.S. 240-242 yılları arasında hüküm süren Edessa Kralı IX(9). Manu’dur. Kalenin dış surlarının ise 812 yılında Hristiyanların, Arap akınlarına karşı yaptırdığı bilinmektedir. Dış kalesi ise Haçlılar zamanında büyütülerek restore edilmiştir.
Dünyanın İlk Üniversitesi
İlk çağ Helenizminin İskenderiye’deki bilim ve felsefe okulu dağıtılınca buradaki alimler Hz. Ömer (radıyallahu anh) zamanında Antakya ve Harran’daki okullara yerleştiler. İslamiyetten önce varlığı bilinen Harran okulu, İslami dönemde de ününü devam ettirdi.
Harran’daki İslam üniversitesinde Sabiiler, Hristiyan ve Müslümanlardan oluşan aydın gruplar vardı ve bunlar araştırmalar yapıyorlardı. Harran okulundaki Sabii alimlerinden büyük kısmı sonradan Müslüman olmuştur. 7. yüzyıl sonrası ile 8. yüzyılın ilk yarısında Harran okulunda tercüme işi hızlandı. İlk çağ Yunan bilginlerinin eserleri Arapçaya tercüme edildi. Harran; Yunanca ve Süryanice’nin Arapçaya tercüme edilme merkezi durumuna geldi.
Emevi Halifesi II. Mervan, Harran’ı başkent yapınca (744-750) buradaki bilimsel çalışmalar daha da ağırlık kazandı. Harran okulunda sürdürülen bilimsel çalışmalar din, astronomi, tıp, matematik ve felsefe olmak üzere beş bölüme ayrılıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Rent A Car Eyyübiye

Rent A Car Eyyübiye Rent A Car Eyyübiye  olarak otoparkımızı siz değerli müşterilerimiz için her yıl yenilemekle kalmıyor, araç sınıfı, ya...